Idag är det premiär för pop up-festivalen ViÄrHaninge. Idag, Tisdag, har man kunnat lyssna till ljudkonst på ljudbänken utanför Haninge kulturhus. Ljudbänken är en specialtillverkad ambulerande bänk för ljudkonst och kommer att stå under hela Haninge kulturs pop up-period, för förbipasserande att slå sig ner och uppleva verken som är speciellt framtagna för bänken.

När du minst anar det kan du springa på en eldkonsert, njuta av balkongpoesi eller hamna på en minifestival!

pixabay.com

Den 28 Augusti är det minifestival i Brandbergen – där du kommer att kunna lyssna på massor av härlig musik, bland annat med riksspelman Ellinor Fritz och Süperstar Orkestar bjuder publiken på romsk festmusik från Balkan. Kompani Fjård bjuder oss på scenkonst med cirkus, sång och dans. Minifestivalen hittar du i Brandbergen centrum mellan klockan 12-16.

4 september är det invigning av de nya lokalerna för kultur, bibliotek och fritid i Jordbro. Det kommer att bli en festlig invigning med musikaliska upptåg, bland annat med dans av JUDS dansgrupp och arabisk musik med Tarabband. Platsen för detta är Hurtigs torg i Jordbro centrum, mellan klockan 12-17.

Poseidons torg och kulturhuset i Handen har en minifestival den 11 september mellan klockan 11-16. Konsert med ackordeonist Andreas Nilsson, det kommer att vara stipendieutdelande och tal av Marina Seinegård, ordförande i Kultur-och demokratinämnden. Trädperformance – vertikal luftdans på trädstammar och vi kommer at få ta del av ett verkligt men overkligt tv-spel med danskollektivet Arkeolog8.

Det kommer att hända mycket under den här perioden, fram till och med den 2 Oktober, då fetivalen avslutas med en finalkonsert med Süperstar Orkestar och Nikola Tesla på Poseidons torg i Handen. För att inte missa något av allt det spännande så håll koll på Haninge kommuns hemsida, där hela programmet, samt alla tider och dagar finns.