Klockan 16.41, den 17 juli 1995 mördas Bandidos svenske president Michael Ljunggren av en krypskytt. Mordet inträffade i Markaryd och är idag – 26 år senare – fortfarande olöst. Polisen misstänker att den då 33-årige Michael Ljunggren kan vara offer för kriget mellan Bandidos och Hells Angels, det finns dock inga säkra uppgifter om det. 

Enligt Börje Sjöholm vid länskriminalen i Skåne kan det också ha varit Bandidos som skjutit sin egen ledare. Ingen av vännerna i Bandidos har varit behjälpliga under utredningen och ett vittne har senare mördats. Försöken att spåra den eller de som mördade Michael Ljunggren möttes av en kompakt tystnad.

Michael Ljunggren var på väg till Helsingborg efter att han besökt det finska mc-gänget Undertakers, när han sköts. På hemvägen skulle Ljunggren kört tillsammans med Jan “Clark” Jensen – en dansk före detta medlem i Hells Angels som gått över till Bandidos – men denne fick problem med sin motorcykel och fick bryta. Jensen är idag själv spårlöst försvunnen och dansk polis misstänker att han mördats.

Skytten satt i en bil som kom bakom Michael Ljunggren. Mördaren avlossade flera skott – ett träffade mellan plattorna i Ljunggrens skyddsväst, enligt polisen i Kronoberg.

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med mordet på Michael Ljunggren på E4:an i Markaryd måndagen den 17 juli 1995? Om du själv har gjort iakttagelser eller fått information på annat sätt, kontakta polisen.

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen via webbformulär
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.