KALLA FALL

Polisens teori är att Maroua tillbringade sina sista timmar i en lägenhet i Malmö. Att hon mördades, troligen den 20 eller 21 december 2003. Någon gång under de dygnen fick hon ett telefonsamtal från en pojke, det kan ha utlöst svartsjuka hos den unga man som bodde i lägenheten. Det är nu 19 år sedan.

I lägenheten vistades ett kriminellt kompisgäng, samt en man som Maroua tidigare haft ett förhållande med – de tog droger och hade även ett avsågat hagelgevär.

En yngre man häktades som misstänkt för mordet. Han dömdes efter Maruas försvinnande till fyra års fängelse för grovt rån av en taxichaufför i Malmö. Han avskrevs senare av åklagare som misstänkt för mordet.

I kompisgänget fanns personer som vid tiden för mordet var 15-17 år gamla. Om de träder fram idag riskerar de inget straff enligt polisen Nadim Ghazale. Polisen vet troligen vilka dessa personer är. Efter Maruas försvinnande fick man information från flera håll – personer som berättade hur mordet på Maroua gick till och hur hon styckades.

Året efter hennes försvinnande gjorde polisen två undersökningar med likhund i lägenheten. Vid båda undersökningarna markerade hundarna att en död kropp legat i köket.

Kroppen styckades

Idag vet polisen att delar av Maruas kropp spreds ut på flera ställen. Tio månader efter mordet hittade svampplockare hennes kranium i Bokskogen i Malmö.

I april 2017 gjordes ett nytt fynd.

Hennes kropp hittades på en byggarbetsplats utanför Lund, av en grävmaskinist som förberedde mark inför byggandet av ett villaområde.

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med mordet på Marua Ajouz som hittades i Bokskogen i oktober 2003? Om du själv har gjort iakttagelser eller fått information på annat sätt, kontakta polisen.

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Expressen.se