Natten till Måndag inträffade en allvarlig singelolycka på Enhörnaleden i Södertälje. Fem unga kvinnor befann sig i bilen när den av okänd anledning körde in i ett träd. En kvinna har avlidit och de fyra övriga vårdas på sjukhus, varav tre med allvarliga skador och har ännu inte kunnat förhöras. Samtliga i bilen var mellan 15-19 år gamla.

 

Den avlidna 17-åringen tillhörde en elitklubb som idag är i oerhörd sorg. På hemsidan går att läsa, ”Det är med stor sorg vi tvingas författa dessa ofattbara rader och våra tankar går nu till hennes familj och nära anhöriga som behöver all stöttning de kan få i denna svåra stund”.

På måndagsförmiddagen var bilen bärgad, det enda som fanns kvar var några platsbitar, två nedbrunna marschaller och en blombukett. I skogsområdet kring olycksplatsen var det lugnt och stilla och en joggare stannar till och lägger en blomma vid det skavda trädet.

 

Polisen har varit på plats och samlat in vittnesmål, nu inleds en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt vållande till annans död och det kommer att genomföras en teknisk undersökning av bilen.

Sankta Ragnhilds kyrka håller under måndagen öppet för att erbjuda stöd till sörjande. Även Södertälje kommun erbjuder krisstöd.