Imorgon är det dags för en ny omgång av Herrallsvenskan i handboll. Stockholmarna från Tyresö ligger bra till för tillfället, med sina 9 poäng från 6 spelade matcher ligger de på en tredjeplats. Redan imorgon står ny match för dörren när Kungälvs HK kommer på besök till Tyresöhallen.

Tyresö spelade senast på söndag mot ligans favorittippade Helsingborg och gjorde en bra insats på bortaplan. Efter fyra raka segrar hade laget med sig en hel del självförtroende i bagaget vilket säkerligen hjälpte. Hemmalaget Helsingborg däremot har det tufft nu. Trots favoritskapet gick de in i mötet mot gästerna från Tyresö med tre tunga förluster i bagaget.

Det var hemmalaget som började matchen bättre och som kunde gå till tre måls ledning innan Tyresö på riktigt hittade vägen in i matchen. Helsingborg pressades stundtals rejält i första halvleken vilket ledde till två timeouter och några utvisningar som hjälpte Tyresö på vägen mot ett bra resultat. I början av andra halvlek var det istället gästerna som slarvade lite med utvisningar och gav därmed Helsingborg möjligheten att ösa på. Men Helsingborg kunde aldrig dra ifrån och sista delen av matchen böljade det fram och tillbaka innan lagen till slut skiljdes åt med ett oavgjort resultat fastställt till 33-33.

Nu väntar den sjunde omgången av Herrallsvenskan där Tyresö ställs mot Kungälv på hemmaplan. Med tanke på den rafflande start i ligan så finns det goda chanser till att Tyresö imponerar än en gång. Kungälv ligger just nu på en sjätteplats och har enbart en poäng mindre än Tyresö. Tyresös kommande motståndare har inkasserat säsongens första förslut mot Skånela i helgen, där man förlorade med 28-33. Kungälv kommer med all sannolikhet komma till Stockholm mycket revanschsugna och hungriga efter poäng.

En högst intressant drabbning väntar i Tyresöhallen. Matchen startar imorgon klockan 17:00.