STOCKHOLM/FLEMINGSBERG

Två små barn, 5 och 6 år gamla, skottskadades i samband med skjutningen i Flemingsberg under Lördagskvällen.  Barnen var under kvällen ute och lekte när de träffades av skott.

De båda barnen fördes till sjukhus men har inga livshotande skador, och enligt polisen finns heller ingenting som tyder på att barnen skulle varit måltavlor för skotten.

Innan skotten avlossades ska flera personer ha sett ett bråk vid en bro, en person ska ha slagit en annan med kolven av en pistol. Därefter ska det ha avlossats skott.

Nio personer är anhållna i ärendet, som rubriceras som mordförsök, och enligt polisen så finns det nätkopplingar till de här personerna. Senast på onsdag ska åklagare besluta om de misstänkta ska begäras häktade.

För drygt två veckor sedan sköts en gängledare till döds i samma område i Flemingsberg.

Polisen kommer ha förstärkt närvaro i området den kommande tiden i informationsinhämtande och trygghetsskapande syfte samt för att förhindra fortsatta våldsdåd och uppmanar allmänheten att kontakta polisen 114 14, om man gjort iakttagelser eller har annan information att lämna.

Uppdatering 20/7 kl 16.50

Alla nio personer som anhölls efter skottlossningen i Söndags är försatta på fri fot. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Misstankarna mot personerna kvarstår och alla nio är misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

– Att de är försatta på fri fot påverkar inte själva utredningen eller att vi saktar av eller någonting. Vi fortsätter i samma tempo och med samma resurser, säger Stefan Creutz.