Stockholm Syd inledde sin resa genom årets turnering på ett mästerligt sätt. Stockholmslaget har från första minuterna i matchen varit det klart drivande laget, och det så effektiva offensiva spelet blev alldeles för mycket för Göteborg att matcha.


Göteborg och Stockholm Syd spelade sin match klockan 12:40 i vad som var turneringens andra kvartsfinal. Redan från början var det tydligt att stockholmsgänget hade ett fast grepp om den så viktiga duellen och Göteborg pressades oerhört hård i de första minuterna av matchen. Men så som Stockholm Syd gjorde det bra i det offensiva spelet, så bra var även Göteborg i sitt försvarsspel och första mål fick vi därmed vänta på relativt länge.

Med dryga tre minuter kvar av första perioden var det dags att inleda målprotokollet, när Viggo Nordlund gjorde 1:0 via styrning. Detta piggade upp Stockholm Syd som började bli lite små desperata innan det första målet. Glädjen skulle det bli igen när Linus Eriksson sköt in 2:0, enbart knappa minuten efter ledningsmålet. Nu hade Stockholm Syd ett rejält grepp om Göteborg, men Göteborgslaget skulle trots allt få en hyfsat bra chans att komma in i matchen igen, när Melvin Nilsson åkte på en interference utvisning. Powerplay lyckades dock inte Göteborg utnyttja och Stockholm Syd kunde därmed gå till pausvilan med en tvåmålsledning.

I andra perioden var det åter Stockholm som fortsatte dominera. 45 sekunder in i den andra tillställningen ökade man till 3:0 via Filip Holst-Persson. Om det fanns några som helst chanser för Göteborg att få komma in i matchen, så gällde det att göra nästa målet och återigen fick man en chans när Emil Szepesi utvisades för tripping.

Men inte ens ett tredje powerplay blev någon framgångsrik historia och Göteborgslaget kom ur den tomhänta, igen. Istället var det Stockholm som åter skrev in sig i målprotokollet när Joakim Engholm ökade till hela 4:0. Med enbart tre minuter kvar av andra perioden punkterade dessutom Måns Dufva matchen till 5:0. Stockholm Syd kapitulerade inte en enda gång och målvakten Casper Ruud kunde därmed hålla nollan, den första i årets TV-puck.


Matchresultat: Göteborg 0:5 Stockholm Syd

Stockholm Syd fortsätter sitt äventyr genom turneringen på lördagen, då semifinalerna spelas.