Södertälje SK har gått från en tuff läge till en skrämmande sådan. Med 27 poäng på 25 spelade matcher ligger man just nu på en 11:e plats och har endast två poäng till godo ner till kvalposition. De dystra tider går inte utan åtgärder – tidigare under veckan har det hänt en hel del i SSKs ledning samtidigt som det pratas om spelarförstärkning.


Fansen är upprörda. Söderortslaget som hade höga målsättningar inför säsongen har inte alls lyckats leverera. En lovande start byttes snabbt av ett mörker, mörker i vilken Södertälje tappar en poäng efter den andra. Tidigare under veckan har klubben fått nog och tagit till kraftiga åtgärder. En av dessa är att Mikael Samuelsson kliver av som sportchef. Hans plats ersätts tillfälligt av den mycket rutinerade Anders Eldebrink.

Laget förhandlar också med klubbikonen Dragan Umicevic, en spelare som sedan säsongen 2018/19 spelar i den österrikiska ligan, där flertalet klubbar från andra länder också deltar. 37 årige Umicevic som spelat i Elitserien under flera år och som även har några starter i Tre Kronor på sin meritlista, har inte skrivit på än, men förhandlingarna är igång och det verkar enbart vara en tidsfråga innan Umicevic officiellt presenteras som SSK spelare.

Förändringarna behövs. Igår blev det nämligen en ny förlust och det mot Troja-Ljungby som ligger sist i tabellen. Detta är Södertäljes tredje raka förlust. Chans på revansch ges redan imorgon, när man på hemmaplan möter BIK Karlskoga. Karlskoga blir en riktig tuff utmaning för stockholmslaget, då gästerna ligger just nu på en femteplats i tabellen och har nästan dubbelt så många poäng på kontot.

 

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se