Södertälje fick registrera ny tung förlust igår mot Björklöven. En motståndare som SSK vann mot i föregående mötet, men som nu blev lite för mycket för SSK trots den starka forceringen i slutet av matchen, som gjorde att laget åtminstone fick ta med sig en poäng. 

Saker vill inte gå Södertäljes väg just nu. Sedan man senast vann den 22:e oktober mot just gårdagens motståndare Björklöven, har det inte alls stämt för SSK. Resultatet utav detta är att laget rasar ner genom tabellen efter vad som redan är fyra raka förluster. Igår bäddade det för ny nollpoängare, trots detta lyckades laget forcera i slutet och ta in tvåmålsunderläget och skapa sig en chans i övertid.

Björklöven hade i den 36:e minuten utav matchen skaffat sig en bekväm 3:1 ledning. En ledning som dock inte räckte hela vägen och som Södertälje, mycket tack vare kanadensaren Brett Pollock, lyckades ta in och få matchen till förlängning. Där avgjorde dock Björklöven och det enbart efter 17 sekunder av spel när Gerry Fitzgerald avgjorde för Björklöven som i och med detta fick med sig två poäng medans Södertälje fick nöja sig med en poäng.

SSK befinner sig på en tämligen obekväm nionde plats och har endast två poäng till godo ner till Mora som ligger på tionde placering för tillfället. Nästa matchen är det Västerås som står för motståndet och det redan imorgon. Det gäller att Södertälje kan glömma den här bittra förlusten snabbt och ladda om batterierna för vad som med all säkerhet kommer bli en tuff match på fredagskvällen. Senast Södertälje mötte Västervik blev det en förlust, så laget har mycket att bevisa denna gång. Det gäller också att ta en trepoängare om man vill vara med i toppstriden längre fram under året och lyckas gå långt i slutspelet.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se