Allettan är återigen i full gång. Hanviken fick under gårdagen ställas mot Nybro Vikings i vad som var den första match efter juluppehållet. Publiken i Tyresö Ishall fick se en väldigt jämn duell, men Nybro drog till slut det längsta strået och kunde ta med sig alla tre poäng. 


Hanviken har en mycket produktiv höst bakom sig. Laget gjorde allt och lite till och kan nu glädjas åt spel i det mycket kompetitiva Allettan Södra – där kvalitén är hög. I och med detta ställs det dock betydligt större krav och varje match är en oerhört tuff sådan.

För Hanviken började serien bra men senaste tiden har det gått betydligt trögare. Tre raka förluster är något som bromsat det tidigare mycket välfungerande kugghjulet och nu behöver Tyresö laget hitta tillbaka till det vinnande spåret igen.

Det var chanser åt bägge håll i början av matchen, men det var Nybro som gjorde det första målet när Juho Liuksiala laddade på i anfallszon och sköt in 0:1 för gästerna. Hemmalaget lyckades med att kvittera ställningen och det i slutet av den första perioden. Först träffade Nordström ribban innan Hanviken drygt en minut senare forcerade in 1:1 i powerplay genom Christian Olsson.

Andra perioden var en mållös historia. I den tredje var det Nybro som till slut fick med sig resultat. Återigen var det Juho Liuksiala som fixade ledningen åt gästerna, det i den 48:e minuten. Punkteringen kom sedan i slutet av matchen när Hanviken chansade med en extra spelare på isen, en chansning som inte gick vägen denna gång. Det tomma målet hittades av Anton Schagerberg som satte slutliga 1:3.

Hanviken får chans på revansch och det redan under morgondagen när man återigen ställs mot Nybro Vikings – denna gång på bortais. Kommer back-to-back vinnas av Nybro eller kan Hanviken studsa tillbaka och ta viktiga poäng?

 

Statistik från matchen mellan Hanvikens SK  och Nybro Vikings

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se