Hammarbys bandylag är i trubbel. Efter att spelaren Robert Rimgård tidigare under veckan rapporterats ha saknat en giltig licens, visar det sig att mer eller mindre hela laget också spelade utan uppdaterade licenser.

Sportbladet rapporterade den 11 november att Hammarbys spelare Rimgård spelat utan att vara registrerad för Hammarby. Rimgård stod fortfarande inskriven som Broberg spelare. Hammarbys bandyklubb anmälde missen själva för att korrigera det uppstådda misstaget. Problemen för Hammarby var dock inte över där, det visade sig nämligen att nästintill hela laget spelat sina första tre matcher för säsongen olicensierade. Tävlingsledare för svenska bandyförbundet Anna-Karin Larsson säger att hon upptäckt missen när lagets licenser kontrollerades. Angående eventuell påföljd som klubben kan råka ut för kan dock Larsson inte uttala sig om för tillfället.

Klubben uppger på sin hemsida att missen uppstod i och med tillträdande av den nya kansliorganisationen och pekar därmed ut föreningens administrativa personal som ansvariga för den olyckliga situationen. De uppger också att de är lättade över att ingen skada skett för de oregistrerade spelarna under de första matcherna i säsongen. Hammarby har hittills spelat tre matcher denna säsong, där det blev två förluster samt en vinst. Nästa match möter laget Vänersborg på bortaplan. Matchen spelas 17 november med start klockan 19:00.