Under tisdagsmorgonen den 14 december genomförde polisen tillslag mot fyra olika adresser i södra Stockholm. Dessa i Bredäng och Sätra. Under tillslagen frihetsberövades tre personer bland annat för vapenbrott och narkotikabrott.

Lokalpolisen har sedan i våras utrett flertalet vapenbrott och våldsbrott i området. Bland annat skjutningen som ägde rum i april i år mot en barnfamiljs lägenhet. Insatsen under morgonen genomfördes av polisen i Skärholmen tillsammans med nationella insatsstyrkan. De tre frihetsberövade personerna har kopplingar till kriminella nätverk och några av dem är tidigare dömda för grova våldsbrott.

– Insatsen genomfördes efter en längre tids utredning och kartläggning i nätverksmiljön i området och vi vet att vapnet några av de frihetsberövade är misstänkta för att ha hanterat har använts vid flera skjutningar under våren och sommaren. Det sitter sidan tidigare ytterligare tre personer frihetsberövade från samma nätverk misstänkta för liknande brott säger Susan Friberg, lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Skärholmen i ett pressmeddelande.

– Vi ser och hör samtidigt att många vill lämna det kriminella livet – hoppa av. Vi har bra verktyg för att hjälpa till med det och idag är ett ypperligt tillfälle att motivera sig att ta det sista steget från den kriminella världen och in i någonting nytt, säger Susan Friberg.