STOCKHOLM/SKARPNÄCK

Idag fredag den 8 oktober väcktes åtal i Stockholms tingsrätt mot två män misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt dopningsbrott. Enligt polisen misstänks männen bedrivit omfattande narkotikaförsäljning från en källarlokal i södra Stockholm.

 

Den 22 februari i år fattade en spaningsgrupp hos regionala utredningsenheten i Region Stockholm misstankar mot en man som postade en mängd försändelser i en postlåda på Kungsholmen. En av dessa försändelser visade sig innehålla narkotika, varpå mannen greps.

Efter spaning kunde polisen senare identifiera den lokal som mannen kom ifrån – en källarlokal i Hammarbyhöjden i södra Stockholm – där polis genomförde en husrannsakan. Där hittades drygt 16 kilo amfetamin, över 500.000 narkotikaklassade tabletter samt en mängd dopningsmedel.

Sammanlagt värde på narkotikan uppges till 12,5 miljoner kronor på gatunivå.

 

Källarlokalen misstänks under en längre tid ha använts som en central för att att emot narkotikabeställningar via Darknet, förpacka och sedan posta försändelserna till personer runt om i hela Sverige. Mottagarna har varit personer i alla åldrar och i alla samhällsklasser.

De två åtalade männen är 45 respektive 50 år och hemmahörande i Stockholmsområdet.