STOCKHOLM/VÄRMDÖ

I samband med att båtar tas upp ur vattnet och läggs på land sker många stölder av båtmotorer.  I fredags – den 8 oktober – anträffade polisen 17 stulna båtmotorer i ett förråd i södra Stockholm. 

 

Natten till fredagen ringde en båtägare till polisens ledningscentral och uppgav att han via GPS kunde se att hans båtmotor var i rörelse i närheten av Kalviksbrygga på Värmdö. Han kunde också se att båtens strömförsörjning blivit bruten.

Polisen påträffade både båt och motor och hundpatrull fick snabbt upp ett spår som gick in i skogen. En misstänkt gärningsman anträffades och greps.

 

Omständigheter gjorde att polisen fattade misstankar om att det fanns stöldgods i två förråd. I samband med kontroll av dessa påträffades sammanlagt 17 stycken båtmotorer till ett värde av minst en miljon kronor.

De två män som hyrt dessa förråd är misstänkta för grovt häleri. Mannen som greps är nu häktad misstänkt för försök till grov stöld, brott mot knivlagen och olovlig vistelse i landet i strid med återresandeförbud.

Polisen har lokaliserat ägarna till samtliga motorer.