Det var en mycket svängig historia som utspelade sig i Hockeyallsvenskan på Scaniarinken under fredagskvällen. Gästerna från Almtuna hängde under långa stunder med i hemmalagets tempo och det slutliga avgörandet kom först i övertid, där Södertälje till slut lyckades dra det längsta strået och fick med sig två viktiga poäng.

Det var hemmagänget som började matchen piggare, drygt 5 minuter in i första perioden öppnades målprotokollet genom Henrik Malmström som sköt 1:0 till SSK. Almtuna hittade däremot ganska snabbt ett svar via Golovkovs som såg till att det åter stod lika på resultattavlan. Det var dock Södertälje som återtog momentum när Anderberg med enbart 9 sekunder kvar av första perioden säkrade 2:1 ledning för hemmalaget. Andra perioden bjöd inte på några mål alls, däremot började spelet hetta till vilket ledde till en hel del utvisningar.

I början av tredje perioden var det åter Södertälje som styrde matchbilden ett tag. Ett inledande powerplay bar med sig frukt och Erik Ullman nätade 3:1. Då kändes det som att SSK skulle lyckas plocka alla tre poäng på sin hemmarink, men gästande Almtuna såg till att ändra på hemmalagets planer. Sakta men säkert jobbade sig gästerna allt närmare en reducering som Georgs Golovkovs tog på sig. 2:3 stod på tavlan men Almtuna var inte färdiga. Gästerna jobbade till sig en powerplay och skickade in 3:3 via Viktor Hertzberg som i och med detta såg till att matchen fick gå till övertid.

Det skulle dock bli Södertäljes kväll i alla fall och det var ingen mindre än ligans poängkung Brett Pollock som stod för det slutgiltiga avgörandet och skickade in 4:3 för hemmalaget. Detta innebär att SSK har nu säkrat sin fjärde raka vinst och befinner sig just nu på en stark fjärdeplats i tabellen.