Det stundar en relativt hektisk period för Södertäljes A-lag som har många matcher framför sig i dessa juletider. Innan det efterlängtade juluppehållet, som i Hockeyallsvenskan börjar den 19:e december och varar till 27:e december, ska Södertälje spela sammanlagt fem matcher. Ni läser rätt – fem matcher på tio dagar är det som gäller. 


December månad inledde Södertälje på ett positivt sätt när man i Scaniarinken lyckades besegra tabellsjua Västervik med uddamålet. Det var en oerhört viktig seger som kom efter mardrömsmatchen i vilken SSK föll mot samma motståndare några dagar innan. Tvåsiffrig förlust med 10:0 är nog något laget inte glömmer i första taget, nu gäller det dock att blicka framåt för det som komma skall då viktiga poäng står på spel.

Kvällens motståndare Almtuna har en mycket tuff säsongsinledning bakom sig och ligger under det dystra sträcket som betyder kvalspel – det ska däremot tilläggas att det finns väldigt många omgångar kvar innan hela säsongen summeras. Det innebär att Almtuna har goda chanser på att ta sig betydligt högre upp i tabellen, om laget nu lyckas med att börja leverera resultat.

Matchen i Upplands Bilforum Arena är en viktig sådan för SSK ur många olika synvinklar. Den viktigaste är att laget med all säkerhet vill lyckas stabilisera sig på slutspelsplatser under de kommande omgångar. Även om Södertälje för tillfället ligger en bra bit bakom de lag som för närvarande stunden ligger topp 6 och som därmed garanteras en kvartsfinalplats, så finns det alla möjligheter i världen att ta in de poängen som krävs. Just nu ligger man på en åttondelsfinalplats vilket även det är bra.

Däremot är det inte ett jättegap ner till Tingsryd och Vita Hästen, så marginalerna är små och varje omgång kan kasta om tabellställningen rejält. Kvällens match mellan Almtuna och SSK börjar klockan 19:00, som vanligt ser ni den på C More.