NACKA/FISKSÄTRA

Klockan 15 på eftermiddagen den 3 december 2020 kommer 42-årige Zuheir Hussein in på polisstationen i Nacka. Han berättar att han dödat sin hustru – att han av misstag avlossat ett pistolskott.

Utredningen kom att peka i en helt annan riktning.

 

Paret bodde i en lägenhet i Nacka och tillsammans hade de tre barn – 3, 6 och 13 år gamla. Zuheir Hussein beskrivs som framgångsrik och försörjde familjen genom sitt grönsaksföretag och under de senaste åren har företaget omsatt miljonbelopp. Men bakom hemmets fyra väggar var den 36-åriga kvinnan helt isolerad från omvärlden.

Han kontrollerade hennes klädval, hennes frisyr och hennes umgänge – och genom sitt kamerasystem följde han varje rörelse av henne i lägenheten.

Av  sina grannar upplevdes kvinnan som tystlåten och tillbakadragen. Någon gång har de hört skrik och bråk från lägenheten – en annan gång har hon setts med ett blåmärke vid ögat.

 

Hon kom till Sverige med drömmar om ett bättre liv

Han levde ett aktivt liv med ett stort socialt nätverk. Kvinnan blev kvar hemma och blev aldrig en del av det svenska samhället.

-Hon sa ”när jag är svensk medborgare kan jag gå själv för att få skydd från svenska myndigheter och ansöka om skilsmässa”. Eftersom hon var förbjuden att komma ut och för någon att besöka henne hade hon ingen kunskap om reglerna i Sverige, säger hennes bror till Aftonbladet

 

När polis och sjukvårdspersonal kom till parets hem hittades kvinnan död på en soffa – skjuten i huvudet. Mannen åtalades i Juni för mord där motivet varit att ”bevara eller återupprätta familjens och /eller sin egen heder”. Nu döms han till 18 års fängelse.