STOCKHOLM/UPPLANDS VÄSBY

Just nu pågår en polisinsats i Upplands Väsby där en person, enligt Expressens uppgifter, blivit skjuten i huvudet.

Polisen fick, vid 18-tiden, in ett larm om att förbipasserande hört en smäll och även sett en skadad person.

-Det är utomhus, en person hittad skadad, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Polisen meddelar på sin hemsida att de befinner sig på platsen med helikopter, hundpatrull, kriminaltekniker, områdespoliser samt ett flertal patruller och att brottsplatsen är avspärrad. Enligt polisen så finns uppgifter om att några personer ska ha lämnat platsen på elsparkcyklar och det jobbas brett för att spåra gärningspersonen/personerna.

Offret, som är i 20-årsåldern, fördes i ambulans till sjukhus och bedöms vara allvarligt skadad.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Uppdatering 4 Juli kl 10.55 Polisen kommer att hålla ytterligare vittnesförhör under dagen. En teknisk undersökning av brottsplatsen är gjord under natten och avspärrningarna är hävda. Mannens skadeläge är under Söndagen oförändrat.

Räddningstjänsten ryckte ut till ett skogsområde i närheten av platsen där den skadade mannen hittades, där har någon eldat kläder och skyddsvästar, enligt Aftonbladets uppgifter.

– Det är en markbrand på 30 gånger 30 meter. Den är under kontroll men inte släckt. Hur den har uppkommit vet vi inte men det är sällan en brand startas av sig själv, säger räddningstjänstens presstalesperson, till Aftonbladet

Enligt Carina Skagerlind undersöker polisen om det finns ett samband mellan branden och skottlossningen.

– Vi kan inte utesluta ett samband. Vi är självklart där och arbetar, vi har gjort en del fynd. Sen får vi se om fynden har en koppling till det här, säger hon.

Ärendet utreds fortfarande som mordförsök.