Segeltorps väg genom Hockeyettan har denna höst varit en plågsam sådan. Laget har inte alls lyckats att matcha sina motståndare och ligger långt efter poängmässigt. Igår blev det dessutom storförlust mot Huddinge, som i och med den stora vinsten säkrade spel i Allettan.


Sista matchen i grundserien gav Segeltorp chansen att få med sig lite positiv känsla in i kommande matcher efter uppehåll och delning mellan serier. Segeltorp hade inget att spela för placeringsmässigt, men att vinna är alltid stärkande och bygger självförtroende. Något sådant lyckades dock inte Segeltorp med alls.

Bortamötet mot Huddinge var en tuff sådan och Segeltorp visste på förhand att Huddinge måste gå för en vinst för att vara säkra på avancemang till Allettan. Det var ett mycket fokuserad Huddinge som uppträdde och målsättningen var väldigt tydlig. Dörren in i Allettan öppnades redan i den första perioden när matchens lirare Rasmus Dahlberg-Karlsson, som nätade hela fyra gånger under kvällen, öppnade med 1:0 i den sjätte minuten. Innan första periodens slut skulle det smälla två gånger till. Kvällens protagonist Dahlberg-Karlsson gjorde 2:0 och kort därefter stärkte Hälleström ledning med 3:0.

Segeltorp var i knipa och behövde ta i rejält för att få ett bra resultat med sig. Det lyckades inte gästerna med alls och istället var det hemmalaget som gjorde fem mål i den andra perioden och stängde matchen totalt. I början av den tredje perioden ökade dessutom Jonasson till hela 9:0.

För Huddinge väntar spel i Allettan. För Segeltorp väntar tuffa matcher när Hockeyettan återigen drar igång. Då gäller det att först och främst se till att säkra en bra position i tabellen för att slippa kvalet om att hålla sig kvar i Hockeyettan till kommande säsong.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se