Segeltorps resa genom Hockyettan går inte alls som tänkt. Höstserien slutade i ett fiasko när Segeltorp slutade långt efter sina konkurrenter i Hockeyettan Östra. I vårserien, som för söderortslaget startade som först igår, vill säkerligen Segeltorp lyckas med att nå en betydligt bättre placering för att undvika kval neråt. 


Segeltorps för tillfället tunga säsong är långt ifrån över och trots den mycket tuffa hösten som A-laget fått vara med om, så krävs det att Segeltorp lägger det som var bakom sig och fokuserar framåt. Första matchen i Hockyettan Södra fick man inledda på hemmaplan när KRIF Hockey kom på besök till Segeltorpshallen.

Starten fick KRIF med sig och Jonas Nyman sköt in ledningen för gästerna. Det skulle komma mer från det gästande laget, när Joseph Berger förvaltade den kalabalik som uppstod i hemmalagets försvarszon till KRIFs fördel och utökade till 0:2.

En klar uppförsbacke för Segeltorp i slutet av första perioden, men hemmalaget skulle inte ge sig utan kamp. Andra perioden var faktiskt i deras regi, åtminstone målmässigt. Först lyckades Daniel Liiv trycka in en puck bakom Felix Tengvall och reducerade ställningen till 1:2.  Knappt en minut innan andra paus lyckades dessutom Segeltorp kvittera matchen och det genom David Ljusbol. Stämningen var optimistisk i hemmalagets gäng och en rejäl forcering i sista förväntades.

I sista perioden var det dock KRIF som styrde och ställde igen. Det var ingen annan än Joseph Berger som återigen tog kommandot och som med sitt kraftfulla skott överlistade Segeltorps målvakt Victor Olsson. Segeltorp försökte att komma ikapp, men KRIF skulle till slut lyckas med att ta tre poäng med sig hem. Slutavgörandet kom med åtta sekunder kvar utav matchen när Gabriel Johansson nätade i öppen kasse.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se