Den tidigare löparstjärnan Sara Wedlund har avlidit. Hon blev 45 år gammal.

Sara Wedlund föddes i Vällingby i Stockholm den 27 December 1975. Hon tävlade för Hässelby SK och var en av Sveriges främsta kvinnliga löparstjärnor under 1990-talet. Sara Wedlund fick sitt nationella genombrott på hemma-VM i Göteborg 1995. Då satte hon svenskt rekord och kom nia i finalen på 5000 meter.

Samtidigt som Sara led av skador så kämpade hon även med anorexi och hennes karriär blev inte långvarig. Hässelby SKs orförande Bengt Olsson minns Sara med värme och säger till Sportbladet:

– Naturligtvis är det sorgligt och tråkigt. Hon var bara 45 år. Trevlig och intelligent tjej. Det var en god person, en sån man minns med saknad. Det är alltid tråkigt när någon går bort så ung, säger han.
1996 deltog Sara i OS i Atlanta och tog även silver på inomhus-VM samt guld i terräng- EM detta år. Under sommaren samma år belönades Sara Widlund också med Victoriastipendiet.
Bengt Olsson fortsätter:
– Det var under en ganska kort period, under mindre än två år som hon var riktigt duktig. Sen skadade hon sig och kom aldrig tillbaka efter det. Hon kämpade på men det blev aldrig riktigt bra efter det.