Inte mycket går fel just nu när det gäller Salems herrlag som i år spelar i Allsvenskan. Laget går från klarhet till klarhet och ligger just nu på en mäkta imponerande andra plats, endast en poäng bakom ledande Nykvarn. Faktum är den att dessa två topplag har hittills inte behövt bevittna en enda förlust på sina sex spelade matcher.

Igår eftermiddag gästades Salem av Sätra, ett lag som prestationsmässigt är raka motsatsen till Salem då man för tillfället ligger näst sist med endast 4 poäng på kontot. Favoritskapet var därmed på förhand ganska så självklar, och få trodde nog på att Sätra skulle utgöra något större hot till Salems framfart.

De som trodde på en enkel resa för Salem blev dock relativt snabbt övertygade om raka motsatsen. Trots att Hansell lyckades smyga in 1:0 ledning för hemmagänget, så skulle Sätra relativt snabbt komma till tals. Med knappa två minuter kvar av första perioden fixade Olsson kvitteringen till 1:1 och Sätra kunde gå till pausvilan med en hel del självförtroende i bagaget.

Mycket riktigt var det just Sätra som tog över taktpinnen i den andra perioden och ledningen behövde man inte vänta på särskilt länge heller. I början av den femte minuten lyckades Sätra med ett effektivt passningsspel och Andersson såg med sitt skott till att skaffa ledning åt bortalaget. Det var dock inte allt från Sätra, några minuter in på andra delen av matchen fick hemmalaget kapitulera på nytt när bortagänget lyckades med en snabb omställning. Cederstrom hittade fri Björkman som med ett rapp skott såg till att ge tvåmålsledning till Sätra.

Efter den andra pausen visste Salem att det krävdes åtminstone tre mål för att vinna matchen och laget klarade av den offensiva uppgiften med bravur. Först såg Johansson till att med sitt träffsäkra skott reducera ställningen till 2:3 och endast två minuter senare nätade Ohlstrom och kvitterade matchen. Avgörandet skulle det däremot väntas på ganska länge, men med drygt två minuter kvar av drabbningen sköt Dakhallah 4:3 för Salem och mer eller mindre avgjorde matchen. Hansell såg sedan några sekunder senare till att slutligen punktera ställningen med ett mål i öppen kasse när Sätra plockade ut målvakten efter jakt på kvittering.

Slutresultatet skrevs därmed 5:3 till Salem, som i och med detta fortsatt går obesegrade genom serien.