Vad passar bättre i adventstider än kombinationen saffran och bröd till frukost! Dessa saffransscones är inte bara lätta att göra utan också himmelskt goda!

3 dl filmjölk

0,5 g saffran (1 g om man vill ha mer smak)

7-8 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 msk strösocker

125 g smör

uppvispat ägg till pensling

Värm ugnen till 250 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt sedan filmjölk.

Arbeta ihop till en deg – som blir ganska kladdig. Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och nagga med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen, 8-10 minuter.

Väldigt gott med färskost & drottning/blåbärssylt på men går lika bra med en god lagrad ost !