Under förmiddagen blev en person rånad på sin bil vid Spånga torg, i västra Stockholm. Personen blev frånhotad sin bil och polisen inledde en intensiv jakt med hjälp av helikopter, insatsstyrka och hundar.

Gärningsmännen var maskerade och minst en hade ett pistolliknande vapen. Enligt polisen ska offret inte skadats fysikst vid rånet.

Trots en stor polisinsats så har inga personer gripits i nuläget och bilen har inte anträffats.

Uppdatering 20 Juli kl 16.30

Gärningsmännen kom undan och försvann till Falun där de kraschade i en rondell. Efter att en inringare sett männen vid en restaurang, och att en av de var beväpnad med kniv så larmades polis. När polisen kom till platsen lämnade gärningsmännen i den efterlysta porschen. Jakten tog slut vid en rondell där porschen kolliderade med en annan bil och fyra misstänkta flydde till skogs. Polisen tog upp jakten på männen till fots men de lyckades hålla sig undan.

Nu har polisen gått ut med ett signalement på gärningsmännen och uppmanar allmänheten att ringa 112 om man ser dessa personer.

”Tre av männen beskrivs som mörkhyade och en av dem som ljushyad. Två av dem uppges bära mjukisbyxor med mörka tröjor. En man bar vit skjorta med mörka byxor samt keps medan den sista ska haft jeans och grå tröja på sig.”

 

Uppdatering 22 Juli kl 22.30

Idag kunde de fyra männen gripas, misstänkta för grovt rån och samtliga är nu anhållna. Ett stort utredningsarbete pågår och fler förhör kommer att hållas.

Gripandena skedde i Falun efter en gemensam insats mellan polisen i region Stockholm och polisen i region Bergslagen.