Fritt fram för badsugna. Det läser man på Haninges hemsida. Det är Haninges sportdykarklubb som återigen städat upp, rensat och säkerställt Haninges badplatser.

Under de senaste 10 åren har Haninges sportdykarklubb haft uppdraget. Dykarna utgår från kanten och rensar hela vägen ut till två meter, det är tills man bottnar och lite till. Klubben rensar bort allt som inte ska vara i vattnet.
De städar på de platsen man räknar med att man badar på, så även vid hopptorn, bryggor och så vidare. De städar även så det blir snyggt uppe på land. Men kan såklart underlätta för Haninges sportdykarklubb genom att använda badplatsernas soptunnor.

Citat från Haninge.se:

–        Det är väldigt mycket plast som vi hittar i vattnet, förpackningar av alla sorter som lätt kan blåsa iväg när man sitter och har picknick. På vissa håll är det mycket golfbollar och det är alltid stora mängder öl- och läskburkar. Vi har också hittat makabra grejor, ett år hittade vi en hårddisk med kulhål i, cyklar, en moped och en kundvagn har också kommit upp, säger Mikko, för Haninge sportdykarklubb.

Källa Haninge.se