BOTKYRKA

Misshandeln och kränkningarna började i november förra året. I tre månader utsatte den 36-årige mannen, från Bredäng, sin fru för olika typer av våld. Södertörns tingsrätt har nu dömt mannen till tre års fängelse.

Mannen ville inte att hon skulle prata med vare sig vänner eller kollegor, eller att hon skulle arbeta. Han hämtade henne på jobbet varje dag och medan hon var där ringde han upprepade gånger, svarade hon inte blev han arg. Till slut var hon tvungen att säga upp sig. Han raderade också kontakter i hennes telefon.

Kvinnan berättar för tingsrätten att hennes man i början av deras relation var normal men att han sedan förändrades.

Började bli våldsam

Kvinnan berättar att det började med hot och örfilar, för att sedan eskalera. Han har bland annat tagit strypgrepp på kvinnan, slängt omkull henne på marken och utdelat slag och sparkar. Han har också våldtagit sin hustru och därefter låst in henne i lägenheten med säkerhetslåset så hon inte kunnat ta sig ut.

Efter övergreppen bor kvinnan på skyddat boende. Hon mår mycket dåligt – har svårt att äta och sova och lider av panikångestattacker och självmordstankar.

Mannen nekar till brott

Tingsrätten har uppfattat kvinnans berättelse som logisk och trovärdig. Dessutom finns det bevisning som fotografier, journalanteckningar, rättsintyg, händelserapporter från polisen, ett filmklipp och vittnesuppgifter.

Han döms för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 175.000 kronor. Mannen förnekar både misshandel och våldtäkt.

Mitti.se