VÅRBERG

Natten mellan 21 och 22 maj kidnappades och misshandlades en 16-årig pojke svårt i Vårberg, Skärholmen. Nu har sex män i åldrarna 19-25 åtalats. 

Sent på kvällen den 21 maj och under natten till den 22 tvingades 16-åringen att ringa sina anhöriga och begära att stora summor pengar skulle betalas till gärningsmännen, under hot om att han annars skulle skadas eller dödas.

Polis larmades och en stor insats drog igång. På plats fanns förhandlare, insatsstyrkan och spanare, i syfte att avvärja det pågående brottet.

Tidigt på morgonen den 22 maj hittades pojken vid liv, men med svåra skador.

Flera personer greps

Sex män åtalas för inblandning i kidnappningen. Fem av dem för bland annat delaktighet i människorov och grov misshandel av pojken samt försök till grov utpressning, riktad mot pojkens anhöriga. En av männen åtalas för medhjälp till människorov – samtliga har kopplingar till ett kriminellt nätverk.

-Det har varit en omfattande utredning med väldigt många misstänkta personer initialt men också en stor mängd tekniska undersökningar som genomförts av bland annat kläder och telefoner. Nu lämnas utredningen över till åklagaren för att ta ärendet vidare i rätten säger Daniel Danial, utredare vid polisen i Skärholmen.

Bevisningen i ärendet består bland annat av dna, fingeravtryck och den 16-årige pojkens uppgifter om vad som hänt, skriver polisen på sin hemsida.