NACKA

Åklagare har idag åtalat den 23-årige man som mördade sin 20-åriga sambo den 15 april i år, i parets gemensamma bostad i Älta, Nacka kommun. Enligt åtalet dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.

Mannen anhölls den 16 april och har sedan den 19 april suttit häktad.

-Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

Ärendet har utretts av Polismyndighetens experter inom relationsvåld

-Ärendet initierades hos polisen efter att misstänkt ringt 112 och uppgett att hans sambo knivskurit sig själv. Personal på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att det fattades misstanke om mord. I vår fortsatta utredning har ett fokusområde varit att utreda huruvida målsägandens skador kunnat vara självförvållade eller inte. En viktig framgångsfaktor i utredningen har varit nära samarbete mellan engagerad personal i ärendet, såsom kriminaltekniker, utredare och it-forensiker, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Den 20-åriga kvinnan hade länge uppgett att hon var rädd för sin kontrollerande och våldsamma sambo. När hon i april tog mod till sig för att lämna honom har han knivhuggit henne till döds. I parets lägenhet fanns deras tre veckor gamla bebis.

Mannen larmade själv polis men uppgav att kvinnan huggit sig själv. Men skadorna på kvinnan fick polisen att ana att det var sambon som var gärningsmannen. Kvinnan hittades i parets sovrum. Enligt åtalat högg han henne med ett stort antal hugg, bland annat i nacken. Sambon nekar till brott och vidhåller att hans sambo högg sig själv.