Arenan Globen i Stockholm – som i maj officiellt bytte namn till Avicii arena – kommer från och med i år att satsa på ett återkommande evenemang vid namn Avicii arena together for a better day.  Initiativet kommer från Tim Bergling foundations arbete för att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga. 

 

På konserten – den 1 december – kommer pop-, rnb- och hiphop-artister som Cherrie, Jireel, Håkan Hellström, Amason, Annika Norlin och Miriam Bryant att uppträda. Även klassisk musik och hyllningar till Avicii kommer att framföras.

 

Klas Bergling, som är Tim Berglings pappa, och grundare av Tim Bergling foundation säger i ett pressmeddelande; ”De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen, och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen”.

Stiftelsen handlar om att samla in idéer och förslag från unga om hur de vill att framtiden ska se ut och vad de behöver för att må bättre. Svaren ska ligga till grund för stiftelsens arbete mot psykisk ohälsa de kommande åren.