Det hettar till rejält i Hockeyettan och det inte enbart på isen. Anledningen? Karlskrona HK och Boden HF har valt att sända sina matcher på sin egna plattform och bryter därmed mot ligans avtal.

Det finns sammanlagt 40 klubbar i Hockeyettan och hela 38 av dessa följer de angivna avtal och tävlingsbestämmelser som är satta gällande hur sändningar ska bedrivas. Alla matcher i Hockeyettan sänds via tjänsten Hockeyettan Play, i enlighet med det centrala avtalet som ligan tecknat. Alla 38 klubbar gör detta men Karlskrona och Boden har valt att gå sin egen väg. Dessa två klubbar har valt att i sina ishallar sända matcher via eget plattform istället. Detta innebär att alla lag som eventuellt kommer till NKT Arena (Karlskrona) eller Björknäshallen (Boden) för match åker på ekonomiska förluster eftersom matchen inte sänds via Hockeyettans Playtjänst, utan sänds istället lokalt så som klubben i frågan själv vill.

Klubbarna agerade bestämd och enhetligt mot detta och valde att inte möta de respektive lag i deras hemma arena och yrkade på att matcherna istället skulle flyttas, något som varken Karlskrona eller Boden gick med på. Detta innebär att Hockeyettan har skakats om rejält, eftersom flera av de matcherna som skulle spelats inte har genomförts. Obalans både i tabellen och på schemat är ett hård faktum och resulterar i en mycket bisarr och bister situation för alla de involverade.

Stockholmslag Huddinge Hockey har via sin hemsida i början av förra veckan uttryckt sitt stöd för Örnsköldsvik HF som skulle spelat sin bortamatch mot just Boden. Ordföranden Stefan Bengtsson uttryckte sig följande: ”Till dess Boden och ev. andra avtalsbrytande klubbar vidtar rättelse, har vi full förståelse för att lag i Hockeyettan vägrar gynna en avtalsbrytande part genom att spela matcher i deras arena”.

Hanvikens SK har uttalat sig till oss angående den uppstådda situationen. Hanviken ställer sig likt andra lag också bakom ligaorganisationen i aktuell fråga. De uttrycker att de som enskild klubb i dagsläget inte helt kan överblicka de konsekvenserna som Karlskronas och Bodens val att gå egen väg skapar, men konstaterar också att det inte är till gagn för varken klubben eller sporten som sådan.

Närmaste matcher som skjuts upp på bortalagens begäran är:

Boden – Kalix

Boden – Piteå

Karlskrona – Dalen