Hanviken gästade Segeltorp i onsdagens drabbning i Hockeyettan Östra. Gästerna kom till Segeltorpshallen med fyra poäng i bagaget och presset var främst riktad mot hemmalaget, som hittils inte lyckats ta en enda poäng.

Det skulle visa sig att trenden fortsätter, trots en stark öppning från Segeltorp som enbart 25 sekunder in i första perioden öppnade målprotokollet i form av Joel Thulin. Hemmalagets glädje skulle dock inte hålla i sig särskilt länge, då målvakten Kilefors-Petersson också fick snabbt kapitulera och det enbart 20 sekunder efter Segeltorps ledningsmål. En minst sagt rafflande start från båda lagen och 1:1 var ett faktum.

Det blev skotthungriga Hanviken som för första gången tog över ledningen i matchen genom Ludvig Georgsson, som drygt fyra minuter in i perioden skaffade gästerna ett övertag. Segeltorp skulle dock inte ge sig utan strid och Johan Kling såg till att hemmalaget åter hade chans till åtminstone en poäng. I slutet av andra perioden var ställningen 2:2 och publiken väntade på en spännande avslutning.

Den sköttes till hög grad av Felix Liljegren och hans gäng. Först såg Nordström till att skaffa ledningen för Hanviken och sedan klev ovannämnda Liljegren fram i rampljuset och nätade både fjärde och femte målet och på så sätt stängde butiken för kvällen. Segeltorp hittade inga svar på Hanvikens offensiva framfart i den tredje perioden och föll därmed med 2:5.

Liljegrens målsug är ingen tillfällighet, Hanvikens forward har haft en fantastisk fjolårssäsong och även fått spela två matcher för Västerviken i HockeyAllsvenskan. Liljegren visade igår tydligt att han även denna säsong tänker vara en nyckelspelare för Hanviken, som med 7 poäng från de fyra första matcherna befinner sig precis på rätt sida av sträcket i tabellen. I och med gårdagens tunga förslut innebär det för Segeltorp att de fortsatt befinner sig på en sista plats i tabellen med 0 poäng på kontot.

Närmast för Hanviken väntar ett hemmamöte mot Hudiksvall på fredag. Samma dag kommer Segeltorp få möta Väsby på bortais.