Haninge hade en av sina mindre lyckade matcher i förrgår kväll när Hammarby IF stod för motståndet. Trots en hemmaplans fördel lyckades inte Anchors med att plocka sin tredje raka seger och förlorade med hela 1:6. 

Haninge var med i matchen skottmässigt och sköt faktiskt mer skott än sina motståndare, men Hammarby var från start väldigt effektiva och den mycket tidiga tvåmålsledning som Hammarby skaffade sig i början av första perioden visade sig vara en alltför svår uppgift för Haninge att lösa. Dessa två lag möttes tidigare under säsongen och då var det Haninge istället som gick segrande ur den duellen, när Anchors vann på bortais efter straffar i vad som var en mycket jämn match.

Trots den senaste förlusten har de första tio spelade matcher inte alls varit någon katastrof för Haninge. Laget har flertalet gånger uppvisat kvalité, och är med sina 16 poäng just nu placerade på en tämligen stabil femte plats av totalt nio lag som spelar i HockeyTvåan Östra B.

Gästerna från Hammarby däremot har än så länge haft en mera succesiv framfart på säsongen och trots att man spelat minst matcher av samtliga lag i ligan, så är en imponerande andraplats ett faktum. Hammarby kommer spela ny match redan imorgon mot Nacka HK och det i sin hemmaarena. Nacka kommer även Haninge Anchors få möta under den kommande veckan, det på bortais istället. Nacka kommer senast från en förlust när man förlorade mot ledande Strängnäs med 1:3 och laget ockuperar just nu en tredje plasts i tabellen.