Hammarby lyckades komma tillbaka från vad som var två tunga förluster senast mot Tumba och Sudret. Nynäshamn blev dock ingen lätt uppgift för Hammarby, som har fått kämpa hårt matchen igenom i sin hemmahall, för att till slut lyckas besegra gästerna.

Trots att man hade rejält skottövertag mot motståndarnas mål så blev det enbart en tajt vinst med 2:1 för Hammarby, men desto viktigare sådan på jakt efter spel i alltvåan längre fram under året. Nynäshamn har det struligt denna säsong. På fjorton omgångar har man samlat på sig endast tolv poäng och befinner sig som resultat av detta näst sist i tabellen, med enbart två poängs marginal till godo ner till sistplacerade Järna.

Hammarby har i och med gårdagens vinst för tillfället säkrat en plats precis på rätt sida om sträcket, och såvida laget strular till det i slutomgångar och i stället fortsätter att samla på sig poäng som man lyckats med hittils, så borde säsongen bli en framgångsrik sådan och avancemang till alltvåan därmed ett efterlängtad faktum.

Det ska tilläggas att trots att Hammarby har fem poäng upp till serieledaren Nacka och andraplacerade Strängnäs, så har man också spelat en match mindre och det finns därmed möjligheter att komma betydligt närmare poängmässigt och avancera nån placering till. Förutsättningar ser därmed ganska så ljusa ut för Hammarby.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se

Närmast för Hammarby väntar bortamötet mot Trångsund som spelas på fredagskvällen. Matchen startar 19:30 i Stortorpshallen.