Sommaren har gjort oss solkyssta och med lite större leenden än tidigare. Jag tänkte ge några tips på hur man kan förstärka sitt inre ljus med hjälp av enkla medel.

 

Njut av naturen!

När vi låter oss slappna av och uppleva det sköna som naturen och sommaren har att erbjuda påverkar glädjen och lugnet vårt utseende på ett bra sätt. Det syns på solbrännan att man vistats utomhus, och när vi hittar på roliga saker skrattar man och sträcker extra ståtligt på sig.

Holly Mandarich – unsplash

Solkräm, solkräm, solkräm.

Först och främst ger solkrämen oss ett skydd mot den skadliga strålningen som följer med solen. Även när solen är gömd bakom moln riskerar vi att påverkas negativt. Utöver att skydda oss från strålningen får huden ett glänsande lyster som förknippas med sommar, sol och bad. Det finns olika typer av solskydd som ger olika effekt, utseende och doft. Det finns någon produkt för alla vare sig man föredrar en matt eller skimrande yta, lättare eller oljigare känsla. På både apotek och internet finns det guider som hjälper till att hitta det rätta solskyddet till specifika hudtyper.

Antonio Gabola – unsplash

Duscha

Med solskydd på sig i värmen blir man lite svettigare än annars. Det är viktigt att mot slutet av dagen skölja av sig både produkter och smuts som man mött under dagen. Duschen blir också ett tillfälle att massera eller skrubba huden, ett jättebra sätt att bli av med döda hudceller. Dessa kan annars suga åt sig hudprodukter man vill vårda kropp och ansikte med, utan att hjälpa huden på djupet.

 

Chandler Cruttenden – unsplash

 

Återfuktad hud

För att ge huden en hälsosam look under sommarens aktiviteter är det bra att smörja in sig med en vårdande hudprodukt. Vatten, värme och vind sliter lite på huden och framför allt efter bad och dusch hjälper en hudlotion, eller olja, till att hålla huden mjuk och frisk. Det finns även här otaliga produkter att välja mellan, trög- och tunnflytande, kräm eller olja, med eller utan doft, beroende på vad man önskar.

 
Mathilde Langevin – unsplash

Oavsett om man använder sig av enstaka eller alla, så är de ovan nämnda tipsen mina favoriter. När vi gör saker som vi mår bra av på insidan så syns det utåt. Ett inre glow syns året runt så länge man tänker på att vårda sin hälsa, må bra och ha det roligt. Även fast sensommaren har gjort entré så har vi en del värme och sol kvar att ta tillvara på – Så ta dig ut och njut, hitta ditt inre skimmer!

Noah Silliman – unsplash