Du är inte längre min dotter – en angelägen skildring av vuxenvärldens svek mot ett barn och drivkraften att våga bryta mönster. En roman om våld, missbruk och övergrepp.

 

Allt börjar när medieprofilen Frida Boisen konfronterades av sin dotter. Har hon verkligen förlåtit sin pappa för det han gjorde? I jakten på sanningen hittar hon elva dammiga dagböcker, där hon ställs öga mot öga med sitt eget vittnesmål som barn.

Pressbild.
Omslag: Li Söderberg

Hon berättar om en uppväxt kantad av våld, missbruk och övergrepp, och skildrar sin resa för att kunna bli hel och våga bryta mönster. Den självbiografiska romanen är en fristående uppföljare till hennes hyllade debut Berätta aldrig det här.

”Vart fjärde barn misshandlas av en vuxen, var sjunde flicka blir utsatt för sexuella övergrepp av en vuxen. Jag var hon”, säger Frida Boisen.

 

Frida Boisen är verksam som journalist, talare och författare. Hon är programledare för Trolljägarna, som vann Kristallen för årets bästa fakta- och samhällsprogram 2020, och välkänd som krönikör från såväl Expressen som Aftonbladet. Genom åren har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för flertalet tidningar och tidskrifter. Hösten 2020 släpptes hennes romandebut Berätta aldrig det här, som blev en stor läsarsuccé och gavs  Suicide Zeros hederspris för Bästa rapportering om självmord.

Bookmarkforlag.se