Med nio raka förluster kom Segeltorp till Testebo arena. Förhoppningar om att kunna registrera sin första vinst mot ett tredje placerad Strömsbro var nog inte så jättestora, men det gick slutligen vägen. För Segeltorp innebär detta att den så dystra nollan som man hade på poängkontot inför den här duellen, är nu inte längre ett bekymmer och laget kan nu börja bygga på sin senaste vinst.

Segeltorp skulle dock inte inleda matchen särskilt väl och det var hemmalaget istället som tog ledning via Gabriel Deutsch. Detta var periodens enda mål och Strömsbro kunde därmed gå till pausvilan med en ettmålsledning. I andra perioden blev det väldigt snabbt väldigt illa för gästerna när hemmalaget ökade under den fjärde minuten till hela 3:0 efter träffar från Ehn och Ezitis.

Trots ett tremålsunderläge lyckades Segeltorp på något mirakulöst sätt resa sig och ge Strömsbro bekymmer. Först reducerade Nilsmats till 3:1 efter en väl genomförd kontring. Därefter slarvade Strömsbro i sin egen zon och Söderström kunde få in pucken på en retur. Den andra perioden avslutade dock hemmalaget på bästa möjliga sätt, när man med ett mycket vackert passningsspel överspelade Segeltorp och 4:2 var resultatet efter den andra perioden. Då var det nog inte så många som trodde på annat än en komfortabel hemmaseger, men Segeltorp skulle snart visa motsatsen.

Det var Ollas Mattsson som startade den förmodligen bästa perioden för Segeltorp så här långt, när han med ett träffsäkert skott överlistade Strömsbro målvakten. Drygt en minut senare blev det kvitterat när Daniel Liiv fick pucken i mål. Då började det bli riktigt tufft för hemmalaget och gästerna hade tagit över momentum i matchen. Kronan på verket sattes av Svensson som efter en jättefin passning av Liiv nätade för Segeltorps ledning. Strömsbro lyckades inte hitta ett sätt att kvittera och slutställningen blev därmed 4:5. Segeltorp kommer redan på onsdag spela mot Hanviken. Kommer man lyckas ta en ny seger mot ännu ett av topplagen?

Hanviken har inte många bekymmer just nu, spelet flyter på och Tyresö laget kan glädjas åt en stark andra placering i tabellen. På söndag mötte man Väsby, ett lag som Hanviken låg på lika poäng med innan matchens start och det förväntades en mycket jämn batalj. Det skulle dock bli gästande Hanviken som tämligen säkert skulle ta tre nya poäng i Renew Arena.

Hanviken öppnade starkt och tio minuter in i första perioden lyckades Felix Liljegren näta för gästerna. I andra perioden skulle Väsby ta sig in i matchen via kvitteringen som gjordes av Rasmus Sörgardt. Drygt fem minuter senare nätade dock bortalagets Georgsson och mindre än en minut kvar innan andra pausvilan sköt Olsson in en tvåmålsledning för Hanviken.

Tredje perioden vad det Väsby som började allra starkast efter att Carl Wassenius några sekunder efter periodens start reducerade till 2:3. Resterande del av perioden låg dock i gästernas regi som med sina tre mål genom Carlsson, Nordström och Santesson definitivt avgjorde och punkterade ställningen till hela 2:6. Hanviken möter närmast på onsdag Segeltorp i sin hemmahall. För Väsby väntar ett möte mot Wings Arlanda, som likt Väsby också har 16 poäng på kontot och är endast en placering lägre i tabellen än deras kommande motståndare.