Visste du att djur blir mer levande, mer medvetet och gladare när du kommunicerar med det? Eventuella sår läker snabbare, sjukdomar botas på kortare tid när det finns förståelse mellan människa och djur. Inte minst så kan du få ta del av djurens visdom och villkorslösa kärlek.

Djurkommunikation är en telepatisk kommunikation mellan en person och ett djur. Telepati är ett av våra mest bortglömda sinnen. Alla bär det med sig men vi använder det inte. Telepati är förmågan att känna av en varelse trots att man inte är på samma ställe. Telepati är när man får kontakt med en annan människas/ djurs  själ så det går utmärkt att att tala med ett djur via en bild med namn och ålder.

Vad kan du göra via telepati?

  • Man kan förmedla kärlek och tacksamhet till sitt djur.
  • Man kan hjälpa djuret och deras människa att förstå varandra bättre,hantera oro, beteendeproblem och lösa missförstånd.
  • Skapa bättre förståelse mellan mellan djur och människa.
  • Ge healing som hjälper energiflödet i kroppen att självläka.
  • Bortsprungna djur kan berätta var de är. Hemkomna djur kan berätta vad de varit med om. 

Djuret brukar bli mer levande, mer medveten och gladare efter en kommunikation. Förhållande till djuret brukar bli bättre och mer harmoniskt efter ett samtal. 

Gunilla Hjalmarsson jobbar som djurkommunikatör och hon berättar hur det kan gå till. 

Djur är ärliga och klarsynta berättar Gunilla. Djur lär oss mer än vad vi lär dem. 

-Jag låter hunden gå runt fritt i rummet först så den kan känna in lite. Under tiden känner jag in och försöker få kontakt. Allt sker på djurens villkor så behöver de en paus så tar vi det. Andra djur berättar allt på en gång. Jag ställer korta frågor och frågar genom att sända bilder via telepati säger Gunilla. Därför går det utmärkt att prata med djur på distans. Jag behöver bara veta vad det är för sorts djur, namnet på djuret och dess ålder. 

Gunilla Hjalmarsson arbetar som djurkommunikatör. Foto: Benny Hjalmarsson

Djur har känslor som de visar. Det kan vara avundsjuka, sorg, om de är ledsna eller glada. De kan även berätta för mig hur ägaren mår.

-Dom berättar om de har ont någonstans, om de är allergiska mot något eller något annat som är jobbigt. Hundar är väldigt talande och kan vara väldigt ivriga för att visa att något är fel. Ibland har ägaren tagit hand om ett djur som omplacerats av någon anledning. Då kan jag få reda på vad hunden varit med om innan och varför den har olika beteenden och vad man kan göra åt det.

-Om hunden eller djuret är hos mig tar det 45 – 60 minuter ungefär. Då ingår det samtal, rådgivning och eventuellt massage, healing och akupunktur. Jag kan även ge råd om homeopatmedicin eller råda att man behöver uppsöka veterinär för djurets eventuella åkommor. Efter att jag samtalat färdigt med hunden så går jag igenom allt jag fått fram och berättar det för ägaren. Djur visar mycket hela tiden det är vi som måste lära oss att lyssna.

Det går alldeles utmärkt att göra det på distans också. Jag behöver bara veta vad det är för djur och namn och ålder på det berättar Gunilla.

Här är två personer som fått hjälp och tips från Gunilla om hur dom ska kunna hjälpa sina hundar på bästa sätt.

Emelie har en hund som heter Tessie som är en omplaceringshund.

-Hon är 1,5 år gammal och hon har ilska, oro och stress över det hon varit med om innan. Hon har tidigare fått ta emot slag och har haft en ägare som snabbt skiftat mellan att vara väldigt lekfull till att snabbt bli aggressiv. I början kissade hon på sig så fort någon höjde rösten berättar Emelie. Tessie reagerar på män i arbetskläder och gör utfall mot dem. Hon tycker inte om att åka långt i bil. Jag har fått jobba mycket med förtroende säger hon.

Emelie har vänt sig till Gunilla för att få hjälp och tips med hur hon ska kunna hjälpa Tessie.

-Vi hade kontakt på distans berättar Emelie. Jag satt ner och hade Tessie nära mig. Det tog ungefär 45 minuter plus 15 minuter innan som Gunilla kände in Tessie. Hon berättade att Tessie kunde bli stressad när hon åkte bil. Hon är rädd för att bli lämnad igen säger Gunilla. Jag får ett tips att berätta för Tessie att vi bara ska köra en runda och att vi ska hälsa på någon. Jag fick bekräftelse på att jag jobbar med rätt saker berättar Emelie.

-Jag skulle påminna Tessie om att dricka för det glömde hon annars. Tessie har svårt att ta sin plats för hon ber om tillåtelse att få komma upp och lägga sig i soffan trots att hon vet att det är okej. Jag fick veta att hon tycker mycket om min pappa men Tessie tyckte att han skulle vara lite mer aktiv. Gunilla berättade också att hon gillar att bada. 

Jag tycker det är bra att få reda på saker om sin hund säger Emelie. Vi förstår varandra bättre och jag får tips på hur jag ska jobba vidare med henne för att vi ska få det så bra som möjligt. 

Ingvar Bengtsson har också haft kontakt med Gunilla på distans för att få hjälp med sin hund Lovisa 12 år.

Hon är en gatuhund från Kreta som Ingvar och hans familj tagit hand om. Lovisa var då 4 – 5 månader när hon blev utslängd på gatan. Då var hon skygg för människor speciellt barn. Lovisa hade dåligt självförtroendet och tyckte inte om bråk och höga toner så det har varit mycket social träning.  Gunilla berättar att Lovisa blivit sparkad och att hon haft det tufft. Lovisa har fått artros i bakdelen men är nästan helt återställd nu med hjälp av homeopatmedicin mot artros som Gunilla rekommenderat och med hjälp av veterinär. Med tips från Gunilla så har det varit lättare att förstå Lovisas behov och vi har kunnat hjälpa henne på bästa sätt. Nu när hon blivit äldre berättade hon för Gunilla att hon är ung i sinnet men att kroppen inte hängde med och att hon inte orkar så långa promenader längre. Idag gillar hon att följa med i husbilen och husse har blivit lite av en favorit som hon gärna tyr sig till. 

Gunilla Hjalmarsson är 54 år och bor i Arkeltorp, norr om Kristianstad. Hon arbetar som djurkommunikatör, djurhomeopat, tarotläggning, personlig utveckling m.m

Vill du komma i kontakt med Gunilla så nås hon på 073 334 20 06, energikvinnan.se eller på mail: energikvinnan@hotmail.com