Rapparen Nils “Einár” Grönberg sköts ihjäl i Hammarby sjöstad för en vecka sedan. Han var med två andra rappare när han mördades – båda har koppling till kriminella gäng i Stockholm och i sociala medier syntes de umgås Einárs sista tid i livet. Ingen har ännu gripits för mordet.

En av rapparna har berättat för Expressen att de alla tre varit i en källare till ett flerfamiljshus den aktuella kvällen. Stämningen var god och de skulle ta en taxi in till stan. När de kom ut möttes de av två beväpnade män.

-Man skjuter mot oss och vi springer. Alla åt varsitt håll. Nils springer in på gården och en annan skytt kommer mot honom och fortsätter skjuta, berättar en av dem för tidningen.

Polisen punktmarkerar sex personer efter mordet på Einár av oro för hämndaktioner eller för kopplingar till mordet. Till Expressen säger rapparen att han är en av dem. Det spekuleras i vem eller vilka som ligger bakom mordet – en teori är att Nils lockats in i en dödsfälla.

Minnesplatsen i Hammarby sjöstad. Foto: Liza Sjödin

Dagen före mordet besköts en av rapparna vid en musikstudio i södra Stockholm. Han ska då ha ringt upp Einár, kort därefter. Han säger att Einár var som en bror för honom och att hans nästa låt kommer att vara en hyllning till artisten.