Som de flesta av er säkert vet så är det inne att vara ute! Så jag tänker slå ett slag för Haninges utomhusaktiviteter. Det bästa är såklart att det finns någonting för alla, oavsett intresse och med den vackra naturen runt hörnet så blir det inte mycket bättre.

Är man badsugen så vill jag rekommendera Östnora Havsbad, ett stort bad vid havet med långgrund sandstrand. Tröttnar man på att bada så kan man spela minigolf, beachvolleyboll, spela fotboll eller bara lapa sol på stranden. Östnora Havsbad ligger intill Östnora camping och hit kommer du med buss 847, åker du bil så finns en stor parkering i anslutning till badet.

Foto: Pixabay.com

För den fiskeintresserade finns flera olika alternativ och det är fritt fiske med handredskap i hela Haninge skärgård.

Foto: Pixabay.com

Haninge har flera fina utegym och avsett om du är nybörjare eller om du  är superkunnig inom området så är det en viss frihet med att träna utomhus. Du bestämmer själv när och var du vill träna och du gör det efter egen förmåga. Under bar himmel. En annan fördel med utegym är att det alltid är öppet och helt gratis. Känner du dig osäker på hur du ska träna eller använda de olika redskapen så finns det en väldigt bra beskrivning med video på kommunens hemsida, haninge.se

Foto: Pixabay.com

För barnen finns massor att göra!

Bland annat så anordnar Southside Arena ett läger för barn 8-13 år, som vill prova på thaiboxning, den 21 Juni.

Ormteatern har ett teaterläger för de lite mindre barnen, 6-9 år. Där får barnen göra olika teaterövningar, skapa och leka tillsammans, den 21 Juni. Det anordnas även teaterläger för äldre barn.

Den 3 Augusti har barn mellan 7-15 år chansen att prova på ridning och hästskötsel och det är Haningebygdens Ryttarförening som anordnar det.

Runtom i Haninge finns mängder av fina parker och naturområden. Ta med en filt och en picknickkorg och njut av vår omgivning medan barnen leker på någon av alla roliga lekplatser!

Foto: Pixabay.com

Och kom ihåg, håll avstånd