Det väntas bli en riktig rysare i Division 1 södra Svealand kommande helgen, där serien går mot sitt slut och där en sista omgång återstår innan tabellen slutförs och sammanställs. För många lag stundar den viktigaste matchen i hela säsongen och det förväntas bli högdramatiskt ända in till slutsignalen.

För Enskedes damlag ställs allt på sin spets i den kommande och samtidigt sista matchen för säsongen, där en serievinst och kvalet till Elitettan står på spel. Laget har det dessvärre inte i egna händer och behöver förlita sig på att ledande Sollentuna förlorar sin match borta mot Viljan Strängnäs, samtidigt som Enskede själva måste vinna sin bortamatch mot Sätra för att säkra serievinst och möjligheten att kvala uppåt i seriesystemet. En vinst för Sollentuna skulle innebära att Enskede slutar som bäst tvåa och som sämst trea, beroende på hur Boo som har två poäng mindre än Enskede spelar i sin match.

Förutsättningarna är i och med detta långt ifrån gynnsamma för Enskede. Förvisso spelar man på bortaplan precis som Sollentuna, så där är de två topplagen lika och ingen av de har en hemmaplansfördel, men Sollentuna kommer spela mot ett lag som redan är klar för nedflyttning oavsett kommande matchens resultat. Enskede däremot kommer få möta en motståndare som febrilt kommer kämpa för att hålla sig kvar i ligan, då man för närvarande ligger endast en poäng före Segeltorp som just nu ligger precis under sträcket och åker ner i fall man inte lyckas ta några poäng.

Det kommer bli mycket tufft oavsett, men Enskede kan ändå ha med sig en hel del självförtroende i bagaget in i den avgörande matchen, efter att laget segrade stort i den senaste omgången mot Stureby, där resultatet blev hela 6:1 till Enskedes fördel. Enskedes sista match i ligan spelas på lördag klockan 14:00, precis samma tid är det avspark som gäller även för ledande Sollentuna. Det återstår att se vad den högdramatiska avslutning har att bjuda på.